Parfum Balmain

Parfumuri Balmain stylish, minimaliste si contemporane

E atat de simplu sa stralucesti in pulverizarea unui parfum Balmain

Pierre Alexandre Claudius Balmain

Brandul de parfumuri Balmain reprezinta o importanta referinta in industria olfactiva de peste jumatate de secol. Cu o viziune totalmente distincta fata de creatiile acelor vremuri, Balmain a reusit sa isi construiasca o imagine atat de puternica incat culege si azi laurii acelor reusite. Este vorba despre parfumuri pentru femei si barbati care au facut istorie, au reinventat acorduri suave intr-o maniera indrazneata si au cucerit; iremediabil.

Balmain este in sine o creatie a talentului. Un vizionar care da o cu totul alta fata notelor comune de menta, bergamot, lamaie sau portocala, facandu-le sa se simta luxury. Cu totul deosebite sunt si performantele unui parfum Balmain pentru el sau ea; o explozie de intensitate, prospetime, siaj si originalitate, toate gazduite intr-o esenta servita din recipientul minimalist proiectat cu atat de multa atentie.

De-a lungul timpului, Pierre Balmain a colaborat cu genii ale industriei olfactive, ca Germaine Cellier, astfel ca fiecare parfum Balmain a fost unic si autentic. Atat de bine au fost acceptate de fanii Balmain, ca aceste parfumuri sunt si azi comercializate in intreaga lume, avand acelasi succes sau unul chiar mai mare, ca urmare a “maturarii” esentelor fine peste ani.

Este Balmain un brand de parfumuri conventional? Cu siguranta ca nu. Pierre Balmain a fost, este si va ramane un vizionar, un creator cu o perspectiva autentica asupra esentelor fine. Mirosul salbatic al parfumurilor lansate sub umbrela brandului este visceral. Patrunde simturile cu o intensitate care musca din pH, lasand in urma un suflu usor floral, citric sau oriental, dupa caz.

Un parfum Balmain de referinta este Extatic Tiger Orchid pentru femei, cu un miros tropical, candid si feminin din care nu lipsesc iasomia, acordul exotic de ylang-ylang, patchouli sau casmir, dar si editia Balmain Extatic, de factura floral – fructata, creata in colaborare cu Emilie (Bevierre) Coppermann si Sonia Constant.

Nici segmentul pentru el nu a fost ocolit de Balmain, care a dedicat de-a lungul timpului numeroase parfumuri barbatesti masculilor Alfa. Este vorba, printre altele, despre Balmain Monsieur Balmain, un parfum citric, conturat prin note fresh de menta, lamaie si portocala amaruie, sau Balmain Homme, o editie care provoaca simturile cu mirosul oriental – lemnos ce surprinde in deplina intensitate notele de muschi, boabe de tonka si cedru.

Pentru Pierre Alexandre Claudius Balmain, cunoscut pentru rafinament si eleganta, „confectionarea costumelor este arhitectura miscarii”; iata, insa, ca manufactureaza cu aceeasi sarguinta si cele mai fine parfumuri de dama si barbati. Colectiile sale au avut un succes imediat, iar Pierre Balmain a fost incoronat „un rege al modei franceze” care a imbracat de-a lungul vedete de calibrul Avei Gardner, Katherine Hepburn, Vivien Leigh, Marlene Dietrich, Brigitte Bardot, inclusiv pe prima doamna din Nicaragua, Hope Portocarrero, Eva Peron si imparateasa Japoniei. Cel mai cunoscut client al sau a fost regina Sirikit din Thailanda.

La recomandarea lui Germain Cellier, Balmain a intrat in industria parfumurilor in 1946, odata cu lansarea parfumului Elysées 64-83, care a purtat numarul de telefon al companiei sale. Parfumurile sale au fost create pentru a-si exprima viziunea romantica asupra femeii si a elegantei. De asemenea, Balmain a creat alte parfumuri, printre care Vent Vert (1947), primul sau parfum de succes si unul dintre cele mai vandute parfumuri de la sfarsitul anilor 1940 si inceputul anilor 1950, Jolie Madame (1953), Ivoire (1979) si Eau d’Amazonie (2006).

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password