Parfum Cartier

Parumuri Cartier pentru dezlantuirea simturilor

Un parfum Cartier este un parfum cu personalitate

Cartier

Infiintata in anul 1847, compania Cartier a fost fondata de catre Louis-François Cartier la Paris, in urma unui workshop realizat alaturi de Adolphe Picard. Firma este cunoscuta pentru manufacturarea si distribuirea bijuteriilor si a ceasurilor de lux. Timp de mai bine de 100 de ani, Cartier a ramas un brand condus de familie, iar sediul a ramas in Paris, in ciuda sediilor deschise de-a lungul anilor in Elvetia, dar si in orase precum Londra si New York.

Louis a fost responsabil de realizarea celor mai celebre design-uri pentru casa de bijuterii, printre care amintim ceasul misterios, acel tip de ceas transparent si cu mecanism ascuns. De asemenea, acesta a creat si ceasuri de mana de inspiratie orientala, in stil art-deco, inclusiv coloratele bijuterii intitulate sugestiv Tutti Frutti.

In anul 1874, fiul lui Louis, Alfred Cartier a preluat fraiele companiei, insa abia nepotii fondatorului (Louis, Pierre si Jacques) au reusit sa stabileasca numele Cartier drept un brand cunoscut la nivel international. Datorita succesului extraordinar pe care l-au inregistrat cu bijuteriile de-a lungul timpului, lansarea parfumurilor era inevitabila. Primele creatii s-au numit Must de Cartier si Santos de Cartier, iar de la acestea au pornit toate celelalte, fiecare parfum al casei fiind extrem de elegant si definitia clasica a rafinamentului absolut.

Sub egida Cartier s-au lansat pana in prezent peste 100 de parfumuri, fiecare reprezentand un mix de note puternice si persistente care sa completeze perfect imaginea eleganta a casei. Cea mai veche sticluta de parfum semnata de Cartier a fost lansata in anul 1981, iar cele mai recente lansari au fost in 2019, iar cele mai cunoscute colectii sunt Baiser Vole pentru femei si Declaration pentru barbati.

Design-ul sticlutelor de parfum Cartier sunt simple la prima vedere ,dar de fapt sunt inspirate de rafinamentul bijuteriilor. Sticlutele transparente prezinta perect culorile fiecarui parfum in parte, iar capacul este gravat cu numele casei de bijuterii. Ambalajul simplu, dar de efect, este foarte usor de utilizat si versatil. Un parfum Cartier in colectia dumneavoastra cu siguranta va atrage atentia multora.

Parfumurile Cartier sunt parfumuri cu compozitii clasice, cu note puternice si intensitate prelungita. Nu sunt usor de purtat, intrand in categoria parfumurilor grele, dar odata achizitionate le veti considera parfumurile semnatura perfecte. Din 1981 pana in prezent, casa Cartier a colaborat cu parfumieri de renume pecum Mathilde Laurent, Jean-Claude Ellena, Christine Nagel, Matilde Laurent, Alberto Morillas, Jean-Jacques Diener, Nathalie Feisthauer, Jacques Cavallier, Mark Buxton, Daniel Moliere and Jean Guichard.

Desi Cartier a fost creat initial ca o casa de bijuterii, odata cu lansarea primelor parfumuri, s-a impus in aceasta lume bogata din punct de vedere olfactiv. Printre cele mai populare lansari ale casei se numara faimosul parfum Cartier Le Baiser Du Dragon, o apa de parfum dulce lemnoasa, dar si parfumul Cartier Baiser Vole, promotorul colectiei cu acelasi nume.

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password