Parfum Jean Paul Gaultier

Parfumuri haute couture Jean Paul Gaultier

Parfumurile in arome senzuale si note puternice de la Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier este un fashion designer nascut la 24 aprilie 1952. Si-a fondat imperiul in anul 1982, desi nu avea experienta in domeniu, insa prin perseverenta si munca a ajuns unul dintre cei mai cunoscuti designeri ai momentului. In perioada dintre 2003 si 2010 a ocupat postul de director creativ pentru casa de lux Hermes si si-a facut o imagine si pe partea de televiziune, activand ca prezentator pentru o emisiune TV despre fashion.

Nascut in Paris dintr-o familie simpla, cu o mama functionar si un tata contabil, micul Jean Paul Gaultier a facut cunostinta cu lumea modei prin intermediul bunicii sale. Nu a avut niciodata parte de training profesional si nu are studii de designer, insa a fost ambitios si si-a trimis schitele catre cei mai faimosi designeri de haute couture din acele vremuri. Unul dintre destinatari, Pierre Cardin, a fost impresionat de talentul sau si l-a luat sub aripa sa ca asistent in 1970.

Prima colectie semnata de Jean Paul Gaultier a fost lansata in 1976, avand curajul de a introduce patru ani mai tarziu fustele pentru barbati. S-a facut remarcat si prin crearea unui sutien nonconformist purtat de cantareata Madonna in concertele sale de la inceputul anilor ’90. Excentrismul de care dadea dovada in lumea modei a fost in scurt timp transpus si in lumea parfumeriei. Astfel, in 1993 ia nastere casa de parfumuri Jean Paul Gaultier.

Jean Paul Gaultier iese in evidenta prin doua creatii cu care a uimit intreaga lume si anume fusta pentru barbati si corsetul reinventat. Opera sa deosebita este inspirata de garderoba bunicii sale, reintroducand astfel in atentia publicului moda anilor ’40, dar careia i-a oferit tusa personala. Corsetele designer-ului sunt menite sa accentueze formele feminine si sunt caracterizitate de forta si devotamentul femeilor, iar aceste caracteristici se observa cu usurinta si in alegerea designului pentru fiecare parfum lansat.

Stilul boudoir isi are propria amprenta asupra creatiilor semnate de creatorul francez si sunt reflectate in imaginea si compozitia fiecarei esente lansate de casa Jean Paul Gaultier. Parfumurile sunt considerate parte a miscarii haute couture, emanand arome inovatoare, inedite si mixuri de note neconventionale.

Prima lansare de parfum a designer-ului a aparut in 1993, faimosul Jean Paul Gaultier Eau de Parfum pentru femei, care in timp si-a schimbat numele in Classique. Acest parfum floral-oriental a uimit prin design-ul sticuleti inspirat de silueta feminina, dar si prin notele puternice. A urmat parfumul pentru barbati Le Male si un alt parfum pentru femei, intitulat Fragile si lansat la sfaristul anilor ’90.

In prezent, Jean Paul Gaultier are in portofoliu 118 parfumuri create in colaborare cu parfumieri celebri precum  Francis Kurkdjian, Daphne Bugey, Steve DeMercado, Quentin Bisch, Olivier Cresp, Annick Menardo, Nathalie Gracia-Cetto, Christophe Raynaud si multi altii. Cea mai recenta creatie a casei este reprezentata de parfumurile La Belle si Le Beau, ambele lansate in 2019.

Designer-ul a reusit sa transpuna ineditul din show-urile sale de pe catwalk in sticlute de parfum cu arome senzuale si persistente. Crede cu tarie in faptul ca moda va avea intotdeauna un loc special in vietile noastre deoarece inseamna recunoastere vizuala si o modalitate excelenta de individualizare. Un revolutionar, un designer care fuge de clisee si stereotipuri, Jean Paul Gaultier este cu siguranta cel care a inteles ca pentru a ne face remarcati trebuie sa ne reinventam in mod constant.

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password