Shiseido Zen

Parfum Shiseido ZenCel de-al treilea ideal de intrupare al parfumului Shiseido Zen, emblematic pentru bine cunoscuta companie de cosmetice japoneze, poate fi privit ca un flanker modern al editiilor introduse in anul 1964 si 2000. Neomodernistul Zen a ajuns in lumina reflectoarelor in anul 2007, fiind dezvoltat de parfumierul Michel Almairac.

Clasificat drept un parfum lemnos – floral, Shiseido Zen detine in a sa compozitie aroma exotica a trandafirului albastru, obtinut din amestecul notelor de trandafir si violete. Michel Almairac a descris acest miros ca fiind unul foarte special, potentat cu o aroma care aduce aminte de mirosul extractului de lamaie.

SHISEIDO ZEN ARE UN PRET SPECIAL IN MAGAZINELE:

best value

Shiseido Zen

notino

Shiseido Zen

elefant_logo-2-2-2-2

Shiseido Zen

logo-emag

Shiseido Zen

Avand o politica selecta de distributie, parfumul este creat pornind de la un concept mult mai amplu de unicitate. Un suflu de prospetime florala se intrepatrunde printre straturile de chihlimbar si lemn, transmitand dulceata si feminitatea intr-o limba noua, complet desprinsa de realitate. Din perspectiva piramidei oficiale de ingrediente, in regiunea de top se armonizeaza tonuri revigorante de grapefruit alb, citronul de mandarine si bergamota, alaturi de feliile coapte de ananas si mirosul inconfundabil al petalelor presate si pudrate de trandafiri.

Centrul emana un sentiment de “zen”, aceasta etapa din evolutia parfumului fiind cea sugestiva pentru temperamentul sau puternic floral. Remarcam un catren de flori albe, sub forma lacramioarelor, a gardeniei, lotusului si freziei. Printre acestea sunt dispuse doua specii care imbraca nuante palide ale purpuriului, respectiv al doilea ingredient ce creeaza mirosul trandafirului albastru: violeta, dar si zambila – catalizatorul ce sugereaza atmosfera romantica din mijlocul esentei Zen.

Inainte de a-si inchide sfera florala, miezul aduce in centrul atentiei cel de-al saselea ingredient care ii apartine de drept, un sirop ademenitor si dulceag de mar rosu. In baza, frunzele de paciuli, cedrul, ambra si moscul inchid in mijlocul lor fumul intunecat de tamaie, transformand etapa de uscare intr-o alegorie pentru incipitul luminos, citric si expansiv.

Cea de-a treia editie a aromei Zen este un iconoclast al parfumurilor japoneze, care s-a indepartat de versiunea originala, pur ancorata in mediul oriental. De altfel, clasicul Zen a reprezentat intruchiparea unui elixir oriental fara exagerari, care aducea la viata nostalgia dintr-o incapere japoneza, unde predominau selectiile de pulberi aromatice. Florile din mijlocului originalului se jucau pe teritorii masculine, abundente in radacina de orris, oakmoss si cedru.

In urmatoarea versiune, lansata in cadrul anului 2000, dorinta parfumierului Nathalie Larson a fost accea de a ajunge pe un taram indepartat stropit de ploile abundente. Din aceasta cauza, ea a ales pentru finalul piramidei note de bambus, lemn de par, frunze de paciuli si un indice de mosc. Ca prezente florale, notele albe din buchetul contemporanului Zen au fost eliminate, florile albastre guvernand compozitia din flaconul cu silueta alba. Irisul si gentiana au fost apartiile florale semnificative ale editiei Zen din anul 2000.

Varianta moderna este un bun exemplu de parfum din categoria chypre. Mai putin dulce si cu un indiciu lemnos mult mai prezent, Shiseido Zen aminteste de Coco Mademoiselle Eau de Parfum, acoperit cu un tremur olfactiv estic. Simplitate, bucurie si naivitate – acestea sunt cele trei adjective care pot descrie cel mai bine parfumul Zen. Ducandu-ne cu gandul la doamnele misterioase si flamboiante din peisajul imperiului japonez, Zen reuseste sa se diferentieze de mirosurile comune si sa devina bogat si abundent, potentat cu nuante fantastice. Cu un ambalaj imbogatit cu aur, el aminteste de costumele brodate cu materiale pretioase ale figurilor nobile, cu parul lor negru ce atingea podeaua. Desi secretoase si discrete, femeile japoneze emana rafinament, inteligenta si spirit estetic intens cultivat de la o varsta frageda.


PRO:
  • Sticla a fost proiectata de un designer japonez: Taisuke Kikuchi, acesta gasindu-si inspiratia in incinta unei ceainarii japoneze.

CONTRA:
  • Flaconul este frumos, insa inselator pentru ca ii lipseste spiritul practic


Concluzie:  Zen se deschide cu o explozie abundenta de citrice, fructe tropicale si ierburi, ingrediente care isi solicita purtatoarea si care, mai apoi, se stabilesc intr-un amestec distins, floral. In pofida bazei lemnoase, acordate pe ritmul fumului de tamaie, parfumul Zen este privit ca un elixir proaspat, bogat si sofisticat, potrivit pentru toate anotimpurile si ocaziile. Cu o persistenta indelungata, el ramane un mix de ingrediente contemporane bine facut, insa nu o capodopera precum Zen-ul alb, lansat in anul 2000.

8.6 Rating
Un traseu citric exploziv, sters cu un voal de paciuli si tamaie

Noua versiune a lui Zen este incarnata intr-o sticla cubica, arhitecturala, de-a dreptul fantezista. Mirosul complimenteaza vesmantul compus din nuante luminoase si clare de galben, iar incipitul se precipiteaza sa isi evidentieze apartenenta citrica. Fara a fi verde – amarui, precum originalul, Zen isi marcheaza teritoriul sub forma unei paturi de flori albe, care deseneaza simultan petale de lotus, lacramioare, frezii sau gardenie. Desi baza este generica si, mai degraba non - distinctiva, accentul picant eliberat de frunzele de paciuli este deosebit de placut.

8.2Rating-ul nostru
Persistenta
8
Intensitate
9
Forma recipientului
7.5
9Rating cititori
Persistenta
9.1
Intensitate
8.9
Forma recipientului
9.1
Adauga un review  |  Citeste review-uri
Vezi profil

Pasionata de parfumuri, moda si sport, incerc sa exprim in fiecare zi o opinie matura, corelata si obiectiva despre parfumurile pe care le regasiti in magazinele de specialitate. Scriu review-uri, discut si schimb pareri cu oaspetii Info Parfum si incerc sa va ajut sa luati deciziile potrivite atunci cand intentionati sa achizitionati parfumul potrivit la cel mai bun pret.

1 Comment
  1. 4.15
    Persistenta
    90
    Intensitate
    80
    Forma recipientului
    80

    E cel mai bun parfum pe care l-am avut in viata mea. Nu doar ca poate fi purtat atat ziua cat si noaptea si are un miros misterios care se transforma intr-unul floral, insa e si foarte foarte clasic si reuseste sa ma agate atunci cand ajung intr-un punct in care as spune ca ma plictiseste.

    Cu pielea mea pare sa coopereze destul de bine. O multime de oameni apropiati mie au ajuns sa ma complimenteze din cauza lui. Cand am crezut ca m-am indragostit de Shiseido, am considerat ca e momentul oportunt sa comand si parfumul Musaraki din moment ce si pentru el am auzit multe laude. Din nefericire, e prea dens, parca unei femei mai batrane i-ar prinde bine.

    As fi incantata sa primesc si cateva recomandari de parfumuri similare acestuia.

    + PRO: Dureaza mult si aromele se schimba pe parcurs; ma bucura ca nu e liniar.
    - CONTRA: Nu l-am purtat la ocazii mai speciale si nici nu cred ca o voi face.
    Helpful(3) Unhelpful(0)You have already voted this

Lasa un comentariu

Nota ta finala

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password