Parfum Elizabeth Arden

Parfumuri Elizabeth Arden pentru sporirea elegantei

Intareste caracterul romantic cu pulverizarea unui parfum Elizabeth Arden

Elizabeth Arden

Casa de parfumuri Elizabeth Arden este emblematica pentru femeia moderna, impunatoare si cu o atitutdine de invingatoare. Parfumurile care poarta semnatura acestei case sunt delicate, luminoase si versatile, fiind usor de purtat in orice anotimp si indiferent de ocazie. O singura pulverizare este indeajuns pentru a dezlantui mixul unic de arome al compozitiilor desavarsite. Atingerea suvasa si catifelata a notelor intense denota caracterul puternic si esentele rafinate folosite pentru crearea acestor parfumuri splendide.

Brandul american Elizabeth Arden este cunoscut pentru productia si distribuirea de produse cosmetice, produse de ingrijire a pielii si parfumuri. A luat nastere in anul 1910 sub forma unui salon intitulat Red Door, deschis chiar de fondatoarea Elizabeth Arden. Desi se semna cu acest nume, era doar un pseudonim, numele real al creatoarei fiind  Florence Nightingale Graham. Femeie de afaceri cu origini canadiene si americane, a observat necesitatea saloanelor de infrumusetare cu produse proprii si astfel a ajuns sa dezvolte peste 150 de locatii in Europa si Statele Unite ale Americii. Distirbuia 1000 de produse in peste 20 de tari si a ajuns rapid unul dintre cele mai cunoscute branduri, in special in randul doamnelor sofisticate.

Florence s-a nascut in anul 1881 in Woodbridge, Ontario, Canada si a renuntat la scoala de asistente pentru a lucra alaturi de fratele sau la o companie farmaceutica din Manhattan. A petrecut ore in sir in laborator invatand tot ce se putea despre ingrijirea pielii, lucru care a ajutat-o enorm in cladirea carieri sale prospere. In saloanele sale isi invata clientele cum sa isi aplice corect produsele de machiaj si era adepta noutatii, incercand mereu lucruri inedite, tehnici noi si revolutionare pentru a obtine un look de inivdiat.

Inovatoare de fel, nu a durat mult timp pana cand de la produse de ingrijire si machiaj, Elizabeth a ajuns sa isi doreasca si extinderea in lumea parfumurilor. Prima creatie dedicata exclusiv simturilor olfactive a luat nastere in anul 1934, primul parfum al casei Elizabeth Arden fiind Blue Grass, o apa de parfum cu o compozitie florala complexa si insertii naturale lemnoase. Au urmat apoi numeroase lansari, insa cea mai mare surpriza o reprezentau parfumurile dedicate barbatilor. Desi Elizabeth Arden s-a facut remarcat drept un brand dedicat nevoilor doamnelor, in 1956 a uimit prin lansarea parfumului Arden Men Sandalwood pentru barbati.

Elizabeth Arden a ramas la carma imperiului construit de ea pana in 1966, an in care s-a stins din viata. In amintirea femeii puternice din spatele brandului a fost lansat parfumul Red Door, creatie care mai apoi a dat startul colectiei cu acelasi nume. In prezent, sub semnatura Elizabeth Arden s-au lansat 78 de parfumuri, majoritatea fiind destinate purtarii de catre femei. Creatiile acestei case se fac usor remarcate prin design-ul modern al sticlutelor de parfum, dar si din pricina preturilor accesibile practicate.

In anul 2016, compania a fost cumparata de Revlon si functioneaza acum ca subsidira a Revlon Inc., insa esenta parfumurilor Elizabeth Arden si eleganta debordanta de care dau dovada nu s-a schimbat niciodata.

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password