Parfum Valentino

Parfumuri romantice si luminoase semnate de Valentino Garavani

Un parfum Valentino ofera o experienta olfactiva autentica

Valentino

Brandul de parfumuri Valentino, cunoscut si sub numele de Valentino SpA, apartine casei de moda cu acelasi nume, infiintata de creatorul de moda italian Valentino Garavani, in anul 1960 in Roma, Italia. Parfumurile acestei case sunt caratcerizate de design-ul luxuriant al sticlutelor si compozitiilor luminoase si puternic accentuate de prezenta florilor intens aromate.

Fondatorul Valentino s-a nascut la 11 mai 1932 si a fost interesat de moda inca din perioada scolii primare. S-a mutat la Paris pentru a studia la Scoala de Arte Frumoase de la Paris si a colaborat apoi cu nume sonore ale industriei precum Jacques Fath, Jean Desses si Guy Laroche. Dupa cinci ani a decis sa se intoarca in Italia pentru a-si continua cariera la Roma. In anul 1960 a deschis primul sau atelier de moda, un adevarat lacas haute couture care a atras atentia iubitorilor de moda din intreaga lume.

La doar doi ani de la lansare, Valentino era contactat pentru a imbraca cele mai importante vedete ale celei perioade. Printre personalitatile cu care a colaborat creatorul se numara Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn si Printesa Margaret. De asemenea, Valentino Garavani a creat o serie de sase rochii spectaculoase purtate de Jacqueline Kennedy in perioada sa de doliu survenita odata cu asasinarea stoului sau.

Ideea de a lansa parfumuri sub egida Valentino a fost o miscare iminenta, acesta fiind un trend urmat de marea majoritate a caselor de moda de renume. Din moment ce creatorul a aratat un interes timpuriu pentru tot ceea ce tine de moda si design, in anul 1978 a aparut si prima editie de parfum a casei sale.

Cel mai vechi parfum al casei Valentino este cel care il poarta numele, o apa de parfum bogata, compusa din note puternice de fructe, flori si note naturale acompaniate de insertii de civet, un miros foarte popular si solicitat in perioada de glorie a parfumului. Creatia Valentino a fost relansata in anul 1986, iar pana in prezent, casa de parfumuri insumeaza un total de 38 de creatii impresionante.

Parfumurile Valentino atrag atentia prin sticlutele elegante si gratioase, inspirate de silueta feminina. Cele mai folosite note sunt cele de iasomie si de bergamota, creatiile Valentino fiind printre cele mai luminoase si delicate disponibile pe piata la ora actuala. Parfumierii cu care colaboreaza aceasta casa sunt Givaudan, Antoine Lie, Cecile Matton, Ilias Ermenidis, Francoise Caron, Alberto Morillas, Olivier Cresp, Alexis Dadier, Hamid Merati-Kashani, Daphne Bugey, Fabrice Pellegrin, Aurelien Guichard, Sonia Constant, Antoine Maisondieu si multi altii.

Cele mai recente parfumuri care poarta semnatura casei Valentino sunt cele din colectiile Velntino Uomo si Valentino Donna, respectiv parfumul Valentino Uomo Born In Roma si omologul sau feminin, parfumul Valentino Donna Born In Roma.

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password