Parfum Bvlgari

Fascinatia celor mai interesante parfumuri Bvlgari

Nobletea din spatele colectiei de parfumuri Bvlgari

Sotirio BvlgariPovestea brandului de succes Bvlgari isi are inceputul intr-un sat grecesc pe nume Epirus. Sotirio, cel care avea sa devina fondatorul unui imperiu isi paraseste originile stravechi ale unei familii de argintari si ajunge pe taramul Italiei.

Micul magazin deschis in 1884 pe o straduta din Roma devine in scurt timp renumit pentru bijuteriile argintate expuse in vitrinele modeste. Curand, afacerea infloreste si Sotirio isi deschide cu sprijinul celor doi copii ai sai inca un butic, care astazi reprezinta Casa Bvlgari.

O plimbare pe Via Condotti si o vizita pe langa vitrinele originale ale brandului reprezinta o incursiune in istoria acestuia. Timp de 20 de ani, cei doi frati de origine greaca se straduiesc sa cladeasca renumele bijuteriilor create de ei insisi prin pasiunea pentru rafinament. Treptat, pe la jumatatea anilor ’50, Bvlgari nu se mai asociaza cu stilul estetic canonic frantuzesc al acelor timpuri. Reuseste sa se indeparteze de conventiile epocii si sa isi creeze propria imagine si un stil ce devine semnatura.

Anii ’70 reprezinta momentul de expansiune la nivel international, dar si inceputul succesului adevarat. Bvlgari isi deschide magazine in Paris, Geneva si Monte Carlo, pentru ca apoi sa traverseze oceanul si sa patrunda pe piata accesoriilor din America cu unul dintre buticurile newyorkeze.

Renumele brandului creste, insa abia la inceputul anilor ’90 patrunde in lumea parfumurilor, odata cu deschiderea unui magazin de nisa in Elvetia. Astfel, pe langa bijuteriile dedicate unor personalitati iconice precum Malyn Monroe, Sophia Lauren sau Lauren Bacall, apar si primele titluri de parfum Bvlgari.

In 1922 Bvlgari Eau Parfumee au The Vert avea sa dechida un nou capitol in istoria casei de bijuterii, toata transformarea purtand semnatura unor note subtile de ceai verde amestecate intr-un cocktail savuros de citrice proaspete. Aceasta prima colaborare cu Jean-Claude Ellena atrage admiratia publicului feminin de pretutindeni, simbolizand in acele timpuri puntea dintre o etapa a esentelor extravagante sau opulente si un nou concept de parfumerie, mult mai discret si mai artistic elaborat.

Patrunde in nisa parfumurilor feminine cu o proiectie echilibrata si linistitoare, ce ramane in amprenta brandului o vreme indelungata. Ceea ce a urmat a fost acaparat de parfumuri precum Jasmine Noir si de colectia Omnia, inspirata din frumusetea pietrelor semipretioase. Pe langa jocul de miresme, stilul minimalist si elegant care caracterizeaza personalitatea brandului este frumos surprins in liniile sticlutelor de parfum Bvlgari, cele mai evocatoare exemple fiind Omnia Crystaline, Omnia Coral sau chiar parfumul Bvlgari Omnia Indian Garmet.

Ceea ce descoperim astazi in tot ceea ce inseamna numele casei este ca frumusetea si rafinamentul bijuteriilor create de designerii ei inspira intreaga colectie de esente. Eleganta minimalista defineste personalitatea parfumurilor Bvlgari, ce sunt sculptate intr-o compozitie de valoarea nestematelor.

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password
Sari la bara de unelte