Chanel No. 5 Eau Premiere

Chanel No. 5 Eau PremiereMajoritatea femeilor au anticipat lansarea parfumului Chanel No. 5 Eau Premiere, o compozitie fermecatoare ce avea sa adune laude eterne din partea publicului frumos. Iasomia fructata, trandafirul somptuos si moscul cremos sunt cele trei ingrediente principale propuse de noul flanker al celebrului No. 5. Bogatia si calitatea ingredientelor atent selectionate fac din acest parfum o noua dovada de rafinament a casei Chanel, care isi propune sa potenteze intr-o maniera retinuta clasicul voal de aldehide, atat de coplesitor in elixirul original.

Pentru a-i sculpta mirosul in cele mai mici detalii, Jacques Polge adauga nectarul cald al florilor de ylang ylang, efervescenta bulbilor de neroli, petalele tamaduitoare ale iasomiei si tinctura pretioasa de trandafir rosu. Baza cremoasa se formeaza dintr-un amestec vanilic, pudrat cu sidef de santal si echilibrat de racoarea si masculinitatea notelor de vetiver.

CHANEL NO.5 EAU PREMIERE ARE UN PRET SPECIAL IN MAGAZINELE:

logo elefant

Chanel No. 5 Eau Premiere

logo emag

Chanel No. 5 Eau Premiere

esteto

Chanel No. 5 Eau Premiere

Iar pentru ca o abatere dramatica de la original ar fi dezamagit publicul contemporan, creatorul exclusivist al casei Chanel alege sa actualizeze intr-o maniera subtila editia Eau Premiere, profitand de vulnerabilitatea aldehidelor din originalul prezentat in urma cu 96 de ani de madame Chanel. Nuanta esentei este albul ivory, acest ton cromatic subliniind perfect faptul ca editia Eau Premiere isi propune sa fie mai usoara si mai tinereasca decat cea clasica, din piramida sa olfactiva lipsind ingrediente precum irisul, extractul de civeta/ zibeta, bulbii fragili de lacramioare, radacina de orris, ambra si notele pamantesti de paciuli.

Nu este un roz – fructat, asa cum il putem considera pe noul Eclat d’ Arpege – interpretarea moderna asupra clasicului Arpege pe care o propune brandul Lanvin, insa nici un succesor al lui Angel, asa cum a fost Coco Mademoiselle cu al sau acord pregnant de paciuli. Din contra, Eau Premiere se simte usor si efervescent, insa fara a-si compromite profunzimea si complexitatea. Partea aldehidica din incipit a beneficiat de o atingere de casmir din partea geniului numit Jacques Polge, in timp ce finalului i-a fost retrasa calitatea opaca impusa de esenta de zibeta si de notele toride de oakmoss si paciuli.

Atat in incipit cat si in etapa de uscare, Eau Premiere se infatiseaza ca un buchet floral transparent si stralucitor. Claritatea fundalului oglindeste in relief bogatia clasicului Chanel No. 5, oferita de somptuoasele petale de iasomie, ylang ylang si trandafir, in timp ce siajul aerat in transpune in mijlocul esentelor moderne, mult mai putin intruzive pentru purtatoare si cei care se gasesc in jurul sau.

Fiind eliberat de predominanta notelor de iris, noul amestec aminteste de alura moale si aurie care inconjorara parfumul Guerlain Apres l’Ondee, cu a sa bogata dulceata de trandafiri. Cu toate acestea, ultimele etaje olfactive ale acestor doua creatii difera in mod contrastant, singurul ingredient comun fiind pudra de vanilie. Baza lui Eau Premiere este mai calda, fiind schitata cu un indiciu prafuit de santal si cu o amprenta stearsa de vetiver.

Dorinta brandului de a cuceri lumea, adica fiecare segment al publicului feminin si masculin, este inca o data adusa in prim plan prin aceasta lansare. Aldehidele puternic evidentiate in Chanel No 5 , alaturi de calitatile sintetice innascute ale acestor compusi, par a nu fi pe placul tuturor femeilor. Pornind de la aceasta conceptie, directorii de creatie ai brandului au gandit o aroma mult mai bine ancorata in contemporan, dar care sa ofere un moment de rasfat si celor pasionati de varianta originala.

Evident, Eau Premiere are la baza ADN-ul esentei No. 5, insa prin modernitatea sa devine mai usor de iubit si de purtat in aceasta era. Diminuand temperamentul pudrat si amplificandu-l pe cel fructat, Jacques Polge si-a investit chibzuit harul creativ pentru a desena o noua dimensiune a clasicului din 1921, ce poarta semnatura lui Ernest Beaux.


PRO:
  • Un miros mai aerisit si efervescent decat al clasicului
  • Disponibil in doua versiuni: apa de toaleta si apa de parfum
  • Nu renunta la corpul esentei No.5, ceea ce ii valideaza statutul de flanker

CONTRA:
  • Disponibilitatea sa in magazinele online autohtone este destul de limitata


Concluzie:  Eau Premiere imprumuta nucleul aromei No. 5, format din neroli, trandafir, iasomie, ylang ylang, lemn de santal si vanilie, eliberandu-l de constragerile aldehidice si de atingerile matasoase ale extractului de zibeta. Desi salasluiesc in fundal, aldehidele sunt mult mai discrete si mai putin distante, astfel incat formula prezenta sa poata fi pe placul femeilor care adora aromele luminoase si primitoare. Sincer si sofisticat, acest succesor al originalului se evidentiaza printr-un siaj impresionant, dar si printr-o personalitate destul de rezervata. Eau Premiere abunda in luminozitate, fiind conturat cu margini jucause, pictate in nuante aurii.

8.9 Rating
Misterul diafan al aldehidelor este descifrat printr-un buchet floral voluminos

Eau Premiere primeste o imbratisare calda, promisa de notele de santal, mosc si vanilie. Spre deosebire de fermecatorul No.5, acesta este un amestec care nu propulseaza aldehidele si esenta de zibeta in centrul atentiei, prim planul fiind castigat de buchetul floral clasic – modern. Acolo se intrec in demonstratii petalele calde de ylang ylang cu bulbii ceresti de iasomie, totul fiind scufundat in tinctura pretioasa de trandafir.

8.7Rating-ul nostru
Persistenta
9
Intensitate
8.5
Forma recipientului
8.5
9Rating cititori
Persistenta
9
Intensitate
9
Forma recipientului
9.1
Adauga un review  |  Citeste review-uri
Vezi profil

Pasionata de parfumuri, moda si sport, incerc sa exprim in fiecare zi o opinie matura, corelata si obiectiva despre parfumurile pe care le regasiti in magazinele de specialitate. Scriu review-uri, discut si schimb pareri cu oaspetii Info Parfum si incerc sa va ajut sa luati deciziile potrivite atunci cand intentionati sa achizitionati parfumul potrivit la cel mai bun pret.

2 Comentarii
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Adauga un review
  1. 4.3
    Persistenta
    90
    Intensitate
    90
    Forma recipientului
    80

    Eau Premiere se deschide intr-o nota de aldehide efervescente, tipic pentru parfumurile Chanel. Dupa cateva momente, acesta se usuca pe pielea mea pastrand un miros de buchet floral si elegant, luminos si curat. Versinuea aceasa imi aduce aminte de Chanel No.5, avand mai multe elemente de lemn de santal care se simt mai bine dupa o perioada de la aplicare.

    Are cateva asemanasrii cu variantele anterioare, insa nu sunt identice. Imi plac toate variantele acestui parfum, iar daca luati in considerare achzitia unui nou, cu siguranta nu veti da gres.

    + PRO: Imi place cum se simte pe pielea mea, chiar si dupa 5 ore de la prima aplicare.
    - CONTRA: Un design inedit ar fi bine venit in gama parfumurilor Chanel.
    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this
  2. 4.3
    Persistenta
    90
    Intensitate
    80
    Forma recipientului
    90

    Cand am auzit ca Chanel introduce o noua aroma la colectia No.5 am fost putin ingrijorata pentru ca acela este parfumul meu preferat de cand aveam 16 ani. Cu toate acestea, am fost extrem de fericita cand am primit o sticluta in dar de ziua mea. De ce oare se porneste de la ideea ca oamenii vor ceva nou, o esenta care sa se alinieze cu cerintele prezentului?

    Apoi l-am testat si pot sa spun ca imi place. Este si nu este Chanel No.5, cel putin pentru mine care chiar am purtat originalul pentru o lunga perioada de timp si ii cunosc toate fazele posibile si proiectiile pe pielea umeda, uscata si asa mai departe.

    Este ca o raza de soare, foarte luminos si vesel. Florile din mijlocul sau sunt perfect armonizate, iar petalele florilor sunt pudrate, insa nu coplesitoare. L-am purtat si in timpul zilei si noaptea, insa doar pe parcursul verilor. Ramane pe intreaga durata un parfum proaspat, liniar. Am versiunea mai veche si am auzit faptul ca ar fi suferit reformulari. Ei bine, pentru ca eu mizez pe parfumuri mai grele, sunt fericita ca am intrat in posesia primeia.

    + PRO: Un amestec care ma face sa zambesc!
    - CONTRA: Nu l-as fi numit ca o editie limitata la parfumul clasic, ci ca o alta aroma.
    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Lasa un comentariu

Nota ta finala

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password