Lancome Oud Bouquet

Lancome Oud BouquetProiecția parfumului Lancome Oud Bouquet pe rafturile exclusiviste dedicate esențelor de nișă a fost una mult așteptată, motivul fiind și succesul ediției L’Autre Oud Eau de Parfum din anul 2012.

Pornind de la piramida bogată a ediției precedente, din care se evidențiază acorduri  mai puțin populare prin peisajul mainstream: uleiul de cypriol, labdanumul, balsamul Gurjan, lemnul de guaiac, oud-ul, notele de myrrh, șofranul și cele două soiuri de trandafir – bulgăresc și turcesc – care se împletesc emblematic în acest elixir prețios, noul parfum din colecția OUD a casei Lancome se agață puternic de trendul actual al oud-ului îndulcit. Ca amprente gurmande suficient de puternice încât să facă față cu brio oud-ului medicinal, parfumierul Christophe Raynaud a jonglat cu ingrediente precum vanilia și pralinele.

LANCOME OUD BOUQUET ARE UN PRET SPECIAL IN MAGAZINELE:

notino

Lancome Oud Bouquet

elefant

Lancome Oud Bouquet

emag

Lancome Oud Bouquet

Lancome Oud Bouquet începe cu un miros ușor medicinal de oud, care prin prezența sa neobișnuită în parfumurile mainstream poate induce în eroare nasul neobișnuit cu prezența acestui acord. Pentru primele minute de proiecție, mirosul rămâne medicinal pe piele, însă radiază complet diferit la o distanță de jumătate de braț – dulce, pufos și vanilat, ca o prăjitură abia scoasă din cuptor.

Astfel, purtătorul este învăluit în doar câteva clipe cu o mireasmă dulceagă de brioșă sau sau orice produs de patiserie gurmandă, efecte pronunțate împrumutate de prezența notelor de vanilie și praline. Pentru persoanele care nu au experimentat oud-ul medicinal din creații precum Oud Wood de la Tom Ford, mirosul medicinal al acestei esențe lemnoase prețioase ar putea fi confundat cu aroma picantă și orientală a șofranului sau cu un miros citric.

Privit în antiteză cu un alt parfum cu care împărtășește nu mai puțin de trei ingrediente comune (trandafirul, oud-ul și pralinele): Jo Malone Velvet Rose & Oud, creația oferită de casa Lancome prin intermediul parfumierului Cristophe Raynaud se remarcă prin mai multă dulceață și cremozitate. Nu este un manifest al trandafirului, nu te învăluie într-o aură florală intoxicantă și pasională, ci te încălzește cu o cremă dulce compusă din vanilie și praline, picurată tacticos cu amprentele medicinale ale oud-ului.

După primele zece minute de la pulverizare, purtătoarea se confruntă cu liniaritatea esenței Oud Bouquet. Oud-ul nu se metamorfozează spre cunoscutele sale fațete orientale și animalice, ci rămâne ancorat sub interpretarea europeană a casei Lancome. Mai mult decât atât, el se desprinde ușor de fațeta medicinală pentru a permite notelor dulci să domolească impresia inițială care ancora parfumul în registrul unisex.

Trandafirul este prezent în doze mici comparativ cu esența propusă de casa Jo Malone, care îți subjugă simțurile cu aura inconfudabilă și senzuală a trandafirilor roșii ce rămâne intrigangtă până în drydown. Astfel, dacă elixirul din urmă își respectă numele – Velvet Rose & Oud, oud-ul fiind pe plan secund, în Lancome Oud Bouquet, esența lemnoasă nu coordonează proiecția parfumului, ci se lasă acoperită de duetul vanilie – praline. Cel mult după o oră de aplicare, oud-ul se ascunde definitiv în fundal, fiind redus la tăcere de un superb amestec dulce și cremos, pe care îl putem asemăna cu glazura fină a unui desert scump.


PRO:
  • Un test ușor de trecut pentru persoanele care vor să testeze oud-ul în parfumuri
  • Prețul este accesibil pentru un parfum de nișă
  • Este o esență ancorată în modernitate prin nuanțele dulci pe care le posedă, dar care îți permite să te detașezi de gurmandele purtate de întreg publicul feminin autohton

CONTRA:
  • Nu este un parfum unisex, ci feminin. Doar începutul este ușor masculin prin aspectul medicinal al oud-ului, însă acesta se resimte doar la apropierea fașă de zona unde a fost pulverizat. De la o distanță de cel puțin jumătate de braț, parfumul se simte ultra – feminin și dulce


Concluzie:  Este prezent și declarativ, te însoțește în orice încăpere ai păși, însă nu deranjează și atrage numeroase complimente din partea iubitorilor de parfumuri dulci și gurmande. Nu devine atât de repede un skin – scent precum Jo Malone Velvet Rose & Oud, însă nici nu acaparează totul în jurul său precum un parfum de la casa Montale. La capitorul siaj, parfumul Lancome Oud Bouquet stă destul de bine, cel puțin în primele două ore de la aplicare.

8.5 Rating
Prăjitură vanilată cu pigment medicinal de oud european

Dacă doriți un parfum unic pentru sezonul rece, atunci esența Lancome Oud Bouquet este un liant perfect pentru a a face pasul în lumea parfumurilor de nișă din registrul gurmand. Apetisant și delicios, acesta vă permite un răsfăț gurmand departe de lumina reflectoarelor, fără a stinge simțurile celor din jur precum o fac gurmandele din linia La Vie Est Belle, în special L'Absolu și Intense.

Persistenta
9
Intensitate
8.5
Forma recipientului
8
Adauga un review
Vezi profil

Pasionata de parfumuri, moda si sport, incerc sa exprim in fiecare zi o opinie matura, corelata si obiectiva despre parfumurile pe care le regasiti in magazinele de specialitate. Scriu review-uri, discut si schimb pareri cu oaspetii Info Parfum si incerc sa va ajut sa luati deciziile potrivite atunci cand intentionati sa achizitionati parfumul potrivit la cel mai bun pret.

Ne-am bucura sa ne oferi parerea ta!

Lasa un comentariu

Nota ta finala

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password