Parfumul Laura Biagiotti Venezia reprezinta un amestec floral – fructat – oriental, foarte popular si apreciat in timpul anilor 90`. Practic, el era peste tot. Apoi, dintr-un motiv necunoscut, brandul a inceput sa il intrerupa, lipsind multe femei de mirosul ce ajunsese sa le fie semnatura. Dar apoi, in anul 2011, Venezia a fost relansat.
Floral, profund si decorat cu acorduri senzuale de fructe, Venezia se deschide cu o amprenta picanta de coacaze negre, blenduite cu o pensula imbibata in iasomie si cu un dram de prune. Prunele nu sunt prea dulci, insa eventuala dulceata ar fi fost oricum estompata de amaraciunea coacazelor negre, puternice si intrigante prin culoare si intensitate.
LAURA BIAGIOTTI VENEZIA ARE UN PRET SPECIAL IN MAGAZINELE:
La scurt timp, notele fructate dispar, in timp ce iasomia isi conserva statutul de guvernator floral al parfumului. Iasomia folosita aici nu este nici pulverulenta, nici dulceaga, ci are o ipostaza inaltatoare. Amestecata cu trandafiri pentru a-si dilua forta si radiatia, ea devine mai dulce si mai feminina. In dry down asistam la o combinatie placuta de vanilie si lemn de santal.
In ansamblu, Venezia este capricioasa si bogata, precum orasul care a servit drept inspiratie creatoarei sale. Nu prea puternic la inceput, mirosul devine mai dulce si mai pregnant pe masura ce inainteaza in proiectie. Considerat in primele secunde un amestec unisex din pricina acordului de coacaze, parfumul nu isi consolideaza lipsa de apartenenta la gen, ci se transforma intr-un oriental autentic cu sprijinul acordurilor de ambra, scortisoara, cedru, boabe de Tonka, lemn de santal, rasini si civeta. Mai potrivit pentru zilele de iarna reci, Venezia continua sa gadile ego-ul femeilor mature, in detrimentul adolescentelor care abia isi descopera afinitatile olfactive. Doua pulverizari dimineata sunt suficiente pentru a te simti rasfatata intreaga zi.
Inspirat de motto-ul “o seductie a simturilor”, acest parfum care isi gaseste originile in carnavalul venetian este un oriental lansat in anul 1992. Inima sa de note orientale, picante si lemnoase formeaza un trio tipic italienesc, care era in voga la momentul lansarii sale. Desi a fost uitat in urmatorul deceniu, de vina fiind trendul ozonic – acvatic care a ajuns la putere, Venezia a ramas un cult la care femeile elegante si mature se intorc cu fidelitate.
Notele de top pot fi denumite, in ansamblu, hesperide italiene, denumirea acordata citricelor cu origini in peisajele acestei tari. Piersicile, prunele, acordurile verzi, coacazul negru si bergamota troneaza in incipitul esentei, prefatand o inima mai dulce, divizata in doua jumatati. Una este florala si delicata, comasata intr-un buchet de trandafiri, garoafe de gradina si iris, iar a doua contureaza de timpuriu traseul catre o baza intima, atemporala. Cea de-a doua jumatate a nucleului contrasteaza cu pete de ylang ylang, scortisoara, ambra si cedru.
Nimeni nu a putut intelege de ce amestecul nu a fost continuat pentru o perioada destul de indelungata, caci in anii 90` el facea parte din majoritatea colectiilor feminine. Un procent infricosator de reprezentante ale publicului feminin a trecut prin diverse etape la aflarea vestii, insa un procent si mai amplu a ajuns in al noualea cer in anul 2011, cand Venezia si-a regasit locul pe vitrinele parfumeriilor, intr-un nou vesmant.
Ca o privire spre trecut, meritul parfumului Venezia de la Laura Biagiotti este acela ca a fost figura materna a numeroase esente fructat – florientale care i-au urmat piramida de note. Pornind de la blocajul de coacaze negre si petalele latente de trandafiri, pana la cremosul dry – down de vanilie si chihlimbar, Venezia ramane un apogeu al sex – appealului si al misterului. Noua versiune a fost reorchestrata de Lucas Sieuzac si Michel Alamirac, creatorul originalului Venezia. Printre ingredientele actuale sunt infatisate ylang ylangul, mugurii de coacaze, iasomia, prunele, trandafirul, osmanthus, lemnul de santal, vanilia si rasinile balsamice.
- Un oriental autentic, intens precum obisnuiau sa fie toate parfumurile anilor 90`
- Pretul este unul promitator, accesibil pentru toate buzunarele
- Notele de prune sunt exemplar ilustrate in incipitul parfumului
- Mirosul uleiului de civeta este unul capricios, care se poate sa nu fie pe gustul femeilor moderne
Concluzie: Capabil sa evoce o lume a poeziei si a imaginatiei, insa devotat orasului care i-a dat nastere si purtatatoarei sale mature, Venezia reprezinta un clasic oriental compus din arome bogate, somptuoase si opulente. Prin relansarea faimosului si atemporalului Venezia, Laura Biagiotti evoca sentimentele lumii italiene, cu aerul uscat al acelei regiuni si cu impresionantele cladiri care elogiaza stilurile arhitecturale. Plin de culoare, Venezia este bogat, magic si seducator.
Parfumul isi face aparitia in lumina reflectoarelor intr-o sticla venetiana traditionala, cu un dop in culoarea rosului sangeriu. Sticla este o pictograma, asimiland designul venetian sculptat in Murano cu un capacel inspirat din forma cupolelor San Marco. Amestecul nu aduce inapoi doar maretia notelor care pictau odata Venetia, ci si anvergura Italiei de astazi, cu al sau suflu istoric si cu amintirile pe care le evoca acele cladiri imperiale care definesc peisajul orasului Venetia. Cutia in reflexii elegante si delicate de aur, cu un brandul notat in rosu si negru, aminteste de senzualitatea si misterul conceptului olfactiv gazduit la interior.

Iulia
Pasionata de parfumuri, moda si sport, incerc sa exprim in fiecare zi o opinie matura, corelata si obiectiva despre parfumurile pe care le regasiti in magazinele de specialitate. Scriu review-uri, discut si schimb pareri cu oaspetii Info Parfum si incerc sa va ajut sa luati deciziile potrivite atunci cand intentionati sa achizitionati parfumul potrivit la cel mai bun pret.
Am cumparat acum ceva timp aceasta bijuterie de parfum, pe care o gasesc promitatoare. Laura Biagiotti Venezia ma face sa ma simt foarte pozitiva si cred ca este foarte de greu de descris, deoarece are o personalitate complexa.
Iasomia este din punctul meu de vedere cea mai pregnanta esenta, insa are mai mult de atat. De asemenea, pot spune ca este primul parfum in care esenta de civeta nu miroase dezgustator.
Cred ca este un parfum foarte placut si ca isi merita pretul ridicat. Cu toate acestea nu il recomand in uzul zilnic.
Tatal meu mi-a cumparat acest parfum cand am fost in excursie. L-a luat de la un duty free. Am mers impreuna si mi-a spus sa-mi aleg un parfum, iar eu i-am spus ca de data aceasta, il las pe el sa decida.
Vreau sa vad daca ma nimereste. Sincer, cred ca l-a ales dupa sticluta. Este extraordinara de-a dreptu, iar culoarea lichidului te face sa te duci cu gandul la un elixir al tineretii.
Totul se termina cu o picatura de sange auriu, ce pune capac lichidului fascinant. O frumusete. La fel si mirosul. Fructele din compozitia acestui parfum sunt de-a dreptul delicioase si au o dulceata deosebita, pe care nu o regasesti in prea multe parti.
Desi e dulce, poti simti si cateva note picante pe alocuri, dar acest lucru nu este deloc deranjant.
Din punctul meu de vedere este un exemplar reusit, ce merita testat, mai ales daca va plac parfumurile dulci.
Venetia: cladiri faimoase, cateva mici bisericute, barci navigand prin toate canalele orasului, poduri si multe alte minunatii. Pe timp de toamna, cer innorat, peisaj viu colorat de jur imprejur si diferite reflexii in apa… totul auriu, maro si violet.
Venezia: ca parfum, foarte cald si dulce, putin fructat. Ma simt in permanenta invaluita de o aura de prune, nectar, scortisoara si chihlimbar condimentat.
Florile apar la notele de inima si sunt vizibile cam tot timpul in forme diferite. E ca o piramida a notelor invelita cu un strat floral: semi-dulce, iris, mosc, trandafir opulent… aceste arome apar treptat. Ceea ce face din Venezia sa fie un parfum de neuitat este lemmul de santal, care este foarte apropiat calitativ celui intalnit in Samsara: cremos, uscat, bine rotunjit, lemn in adevaratul sens al cuvantului.
Prima versiune a lui Venezia e mult mai animalica si mai dulce decat formula din 2011. Daca e sa ne ghidam exclusiv dupa compozitie, varianta EDT din 2011 e mult mai apropiata de cea initiala, insa EDP-ul s-a schimbat enorm. Este partial fructata, nu asa de profunda si bogata, dar a ramas macar interesanta si captivanta. Trandafirul e o nota ce leaga Venezia cu Cantate de la Yves Rocher.