Parfum Paco Rabanne

Esente puternice in sticlute de parfumuri Paco Rabanne

Parfumurile Paco Rabanne sunt un manifest al neconventionalului

Paco RabbaneDesi infiintat in Franta anilor ’66, brandul Paco Rabanne isi are radacinile in originile spaniole ale fondatorului sau. Nascut in San Sebastian intr-o familie de republicani, urmeaza calea exilului si ajunge in Franta. Mama sa lucreaza pentru o anumita perioada in casa de moda Balenciaga, iar asta avea sa influenteze evolutia lui Paco.

Inceputurile sale in ceea ce priveste cultura estetica sunt legate de educatia sa pentru a deveni arhitect, insa se lanseaza ca designer de bijuterii pentru anumite case celebre de moda. Stilul eclectic si abordarea stilizata a unor materiale neconventionale, precum imbinarile de metal cu hartie, il fac cunoscut, iar in scurt timp numele Paco Rabanne ajunge pe buzele multora.

Cu sprijinul reprezentantilor Givenchy si Balenciaga, dar si cu sustinerea lui Gerard Pipart, care tocmai devenea membru al casei Nina Ricci, Paco reuseste sa creeze de la butoni eleganti din piele sau din pietre pretioase, pana la piese haute couture pictate manual. Treptat se remarca prin decoratiunile si prin accesoriile sale opulente si isi castiga admiratori printre nume celebre ale scenei din epoca respectiva, precum Francoise Hardy sau cantareata franceza Mylene Farmer, care gaseste in piesele Paco Rabanne extravaganta de care are nevoie o diva pe scena.

La doi ani de la infiintarea brandului, Paco semneaza o colaborare cu una din companiile renumite pe nisa parfumurilor, anume cu Puig, pentru ca in urmatorii ani sa fie infiintata o adevarat fabrica in zona franceza Chartres. Prima creatie olfactiva a ramas in istorie sub numele de Calandre, o apa dedicata femeilor si lansata in ’69. Aceasta aparitie este doar inceputul unei colectii de sticlute de parfum Paco Rabane extravagante.

De-alungul timpului, renumitul creator a experimentat din plin prin intermediul fiecarei noi lansari, indiferent daca vorbim despre parfumuri Paco Rabanne, accesorii sau despre piese vestimentare. Acest lucru il face renumit si atrage publicul pentru a-si desfata simturile cu adevarate capodopere. Colectia de titluri include 71 de parfumuri unice, realizate in colaborari de succes cu parfumieri cunoscuti precum Olivier Cresp, Jean Martel, Dominique Ropion sau Beatrice Piquet.

Armonia stilistica a viziunii pe care o aduce designerul este vizbila in fiecare sticluta de parfum Paco Rabanne, iar acest lucru a mentinut o crestere in istoria brandului, chiar si dupa 1999, cand la carma companiei vine directorul de creatie Rosemary Rodriguez. Paco ramane, totusi, cel care a revolutionat moda, prezentand publicului feminin fusta mini cu insertii metalice. Aceasta preferinta pentru materiale si pentru motive grele, somptuoase sau cu un impact grandios se citeste si in colectia de parfumuri, prin modele de sticlute cu detalii ornamentale masive.

Prin urmare, felul creatorului de moda de a surprinde trasaturi avangardiste si de a rupe neconventionalul de originale sale, reinterpretand totul in maniera clasica a dus la aparitia unei categorii de parfumuri Paco Rabanne fresh structurate, ce se dezvolta intr-o contradictie ademenitoare de note vibrante. Titluri precum Lady Million sau parfumul Paco Rabanne Blac XS sunt doar cateva exemple, ce stau marturie unei viziuni care a revolutionat esteticul la toate nivelurile sale senzoriale.

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password