Parfum Versace

Parfumurile Versace - traditie inca din anul 1981

Brandul Versace - rafinament, eleganta si spirit italian

parfumuri VersaceImperiul aromatic al casei a inceput in anul 1981, momentul definitoriu in care Gianni Versace si-a pus pentru prima data semnatura pe un parfum Versace. Numele sau era unul sugestiv, respectiv „Gianni Versace For Women”. Urmatoarele creatii reusite care poarta cu mandrie eticheta acestui brand sunt reprezentate de „L’Homme” – 1986, „Blonde” – 1995 si „Dreamer”, ultima aroma lansata in timp ce imperialul creator inca era in viata. Mai apoi, a venit randul altor parfumuri Versace sa acapareze atentia pasionatilor, asa cum ar fi „Man” si „Glam” din anul 2003, urmate indeaproape de succesul major „Crystal Noir” – o infuzie aromatica deosebita, care nu semana cu vreo alta creatie a acestui brand.

Introduse cu doi ani mai tarziu, „Man Eau Fraiche” si „Bright Crystal” au reusit sa isi configureze propria identitate, fiind doua parfumuri Versace care impresioneaza prin voalul proaspat, racoritor si plin de vitalitate pe care il ofera purtatorilor. Un an mai tarziu, compania  si-a proclamat propria sa amprenta olfactiva prin intermediul parfumului cunoscut prin simpla titulatura „Versace”. Printre cele mai recente adaugiri ale creatorilor se numara „Vanitas” si „Yellow Diamond” – doua parfumuri Versace destinate publicului feminin, precum si doua arome ilustrative pentru barbati, mai precis „Eros” si „Oud Noir”.

Persoanele care doresc sa intre in posesia unei arome occidentale pot apela cu incredere la polivalenta acestei case de moda, parfumurile sale purtand una dintre urmartoarele patru etichete: „Versace”, „Versus”, „Jeans” si „Jeans Couture”. In momentul de fata, parfumurile sunt produse in colaborare cu Euroitalia SRL.

Anul 1997 a fost unul trist pentru exclusivista casa de moda italiana, tocmai pentru ca Gianni a cazut victima unui criminal cu origini americane. Avand in vedere expansiunea, popularitatea si simpatia pe care brandul a castigat-o in randul publicului eterogen, compania a continuat la acelasi nivel in industria modei si a parfumurilor.

Sora sa, Donatella, fostul vice – presendinte al companiei, seful diviziei „Versus” si sursa nesfarsita de inspiratie a lui Gianni pentru celebrul parfum „Blonde”, lansat in anul 1995, a preluat functia de director de creatie a companiei. Fratele mai mare, Santo, a ajuns sa detina titulatura de CEO, dar si de presedinte. Insa, persoana care detine cea mai importanta influenta asupra casei de moda este chiar nepoata lui Gianni, numele sau fiind „Allegra”. Nu mai putin de 50% din companie reprezinta partea financiara care i se cuvine acesteia.

Cea mai veche editie a unui parfum Versace dateaza din anul 1981, iar cea mai noua apartine anului 2014. Parfumurile brandului italian au fost realizate in colaborare cu cei mai iscutiti parfumieri ai prezentului, nume importante de pe lista acestora fiind Alberto Morillas, Antoine Lie, Nathalie Lorson, Christine Nigel, Antoine Maisondieu ori Lucien Piquet. Fiind un designer legendar, Gianni Versace a pus bazele modei din Italia, alaturi de creatorul Giorgio Armani.

Multe dintre parfumurile lansate de aceasta casa dispun de o reputatie excelenta, iar din aceasta cauza exista multe situatii in care va puteti confrunta cu ideea de „falsuri”. Avand in vedere faptul ca unele coduri de lot sunt putin mai complicate, dumneavoastra trebuie sa urmariti alte aspecte in momentul in care doriti sa identificati parfumurile originale. Astfel, prima era a parfumurilor Versace este „Made in France”, produsa de Yves Saint Laurent(1981-1988). Cea de-a doua era, „Giver”, a fost produsa in Italia (1988 -2004). Cea de-a treia era este cea curenta, definita de colaborarea cu firma „Euroitalia”, 2005 – pana in prezent.

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password