Yves Saint Laurent La Nuit de l’Homme
Casa YSL isi completa in anul 2009 arsenalul masculin prin lansarea parfumului La Nuit de l’Homme, o versiune olfactiva puternica, configurata pe o baza de contraste intre arome revigorante si tensiuni orientale. Sticluta evidentiaza un fond intunecat, primul indiciu pentru un desfasurator de ingrediente tari, alarmante, pline de dinamism si vivacitate. Un val de mister si un prim acord picant dezvaluie aroma inconfundabila de cardamon, explozie imprevizibila demna sa ofere o alura sofisticata persoanei care il poarta. Prospetimea notelor de bergamota, lavanda si cedru exprima intr-o mare masura vitejia si curajul specific publicului masculin.
Chimenul spumant si vevetierul creeaza o armonie intangibila, asigurand un finisaj senzual si o inchidere eleganta, opulenta. Sezonul rece este fondul perfect pentru valorificarea acestor tonuri racoritoare, care de-a lungul timpului s-au evidentiat drept componente indispensabile in parfumurile dense, cu o consistenta olfactiva matasoasa.
YVES SAINT LAURENT LA NUIT DE L’HOMME ARE UN PRET SPECIAL IN MAGAZINELE:
Atingerea lemnoasa pudrata imblanzeste intr-o maniera uimitoare temperaturile reci de afara, insa La Nuit de l’Homme nu isi pierde versatilitatea nici pentru sezonul cald, in acel context o singura pulverizare fiind suficienta. Totusi, ramane un parfum nocturn, demn sa accesorizeze outfit-ul unui barbat plin de incredere in propriile forte.
Se poate vorbi despre o complexitate specifica pentru parfumul lansat de casa YSL, tocmai pentru ca reuneste doua clase de arome total opuse. Pe de-o parte avem nuantele proaspete de lavanda si flori de bergamot, iar la polul opus se situeaza multiculturalitatea paletelor oriental- lemnoase. Acest parfum nu trebuie judecat de la prima pulverizare, deoarece exista posibilitatea sa fiti indusi in eroare de aroma spicy de cardamon, care se stabiliseaza ulterior prin intermediul unui flux gurmand de origine orientala. Astfel ia nastere unul dintre cele mai seducatoare si imbietoare parfumuri masculine, care poarta semnatura unui brand renumit la nivel international.
- Intensitate si persistenta uimitoare
- Accesibilitate si siguranta calitativa
- Un parfum dens, dificil de accesorizat in timpul sezonului cald
Concluzie: Parfumul La Nuit de l’Homme ilustreaza o poveste plina de intensitate, senzualitate indrazneata si seductie, care se bazeaza simultan pe incredere si dinamism personal. Notele stralucitoare, masculine si racoritoare de bergamot si lavanda se impletesc cu regalitatea si nonsalanta aromelor orientale, suficient de profunde si misterioase pentru a oferi stigmatul de parfum nocturn. O structura contrastanta de forte olfactive, cu un rezultat condimentat, usor de implementat pentru o atitudine sigura, increzatoare.
Cu siguranta o sa identificati notele pregnante ale cedrului si cardamonului, ingrediente care lasa amprente olfactive puternice asupra unui parfum masculin. Matasos si dulce sau lemnos si indraznet - acestea sunt cele doua ipostaze pe care le ilustreaza casa YSL in componenta acestei arome versatile.

Iulia
Pasionata de parfumuri, moda si sport, incerc sa exprim in fiecare zi o opinie matura, corelata si obiectiva despre parfumurile pe care le regasiti in magazinele de specialitate. Scriu review-uri, discut si schimb pareri cu oaspetii Info Parfum si incerc sa va ajut sa luati deciziile potrivite atunci cand intentionati sa achizitionati parfumul potrivit la cel mai bun pret.
La Nuit de l’Homme: pana si numele suna delicios. Parfumul e chiar unul foarte frumos. Pot sa inteleg sinestezia cu el – as zice ca miroase ca un gust, chiar daca nu e atat de corect spus, cere mai mult decat sa fie inspirat. E genul de parfum ce trebuie savurat din plin, nu risipit. Nu poti sa il aplici si apoi sa uiti de el pana la sfarsitul zilei. Pare a fi destul de evaziv, iar acest lucru il face incredibil pentru initierea in intimitate. Persoana care il miroase nu va fi capabila sa obtina prea mult de la el incat sa isi satisfaca simturile. Trebuie doar sa ai grija sa nu devii dependent dupa el, in cazul asta te va costa, atat la propriu, cat si la figurat.
O nota generala asupra parfumului ar fi 9/10, tinand cont ca nu pot sa evaluez si mirosul intr-un anume fel, ci doar sa il descriu in cadrul reviewului. Longeitivitatea e buna, desi ar mai putea fi imbunatatita. Daca ar dura cu o ora sau doua mai mult, ar fi primit calificativul maxim din partea mea. Cu siguranta voi mai vrea o alta sticla. Nici nu astept sa se termine actuala ca o sa fiu in cautarea uneia mai mari. Chiar si daca mi s-ar ivi o alta alegere, n-as rezista sa nu-l iau tot pe acesta.
Acest parfum, in special in acest moment, este supra evaluat, mult peste limita pe care ar fi trebui sa o aiba setata sau macar comparativ cu cat se vorbeste despre el. E ca ceva de calitate medie dar foarte popular. Nu ar fi singurul parfum ce are statutul asta, cel putin in ochii mei. Exista zeci de parfumuri pe care le-am folosit in timp si care mi-au adus mai multe complimente decat acesta. Iar noua sa reformulare are o performanta de tot rasul pe pielea mea.
As alege CH Men Prive in locul acestuia, sau Polo red intense, Spicebomb, CK One sau Amen Pure Malt de la Thierry Mugler. Si lista asta ar putea sa continue. In general, parfumuri clasice, care au o vechime si si-au permis sa aduca imbunatatiri sau sa mentina parfumul la acelasi stagiu, adica unul bun, unic, nu sa-i piarda calitatea pe parcurs si sa faca dintr-o capodopera, o sticla plina cu apa si cateva arome aruncate fara rost, doar de dragul de a-i subtia pretul de productie.
In mare, singurul inconvenient ar fi acela ca unic nu e si sunt multe parfumuri din aceeasi nisa care il depasesc in calitate, deci nu vad de ce l-ai alege dintre atatea lucruri reusite. Totusi, are si ceva al lui, ceva special de care o sa simti nevoia la un moment dat.
Ma simt ca si cum ei si-ar fi batut joc de o capodopera prin intermediul ultimei reformulari aplicate. Am avut doar o mostra din versiunea veche a lui(despre care nu am stiut nimic pana de curand), asta inainte de a cumpara sticla reformulata. Acea sticla de test m-a atras, m-a facut sa-l ador si de aceea am zis ca se merita sa cumpar o sticla intreaga, stiam ca va avea un impact pozitiv asupra mea.
Vestea buna despre aceasta reformulare este ca parfumul a ramas inca intr-o stare buna, doar ca au reusit cumva sa faca proiectia sa moara si sa se transforme intr-o pulbere ce dupa abia 3 ore se stabileste la nivelul pielii si cam acolo stagneaza. Asta in conditiile in care cateva puliverizari din acea mostra ma tineau in jur de 6-7 ore, poate chiar mai bine. Diferenta e considerabila, se poate observa si poate si cei care au incercat parfumul in urma cu ceva timp, dar si in ultima perioada(din cele noi), vor putea confirma acest aspect.
Reformularea inca primeste foarte multe complimente, ma surprinde mult asta. Totusi, nu ma aflu in pozitia in care as vrea sa aplic alte sprayuri suplimentare pentru a ma asigura ca mirosul persista. O sa incerc pe cat posibil sa evit acest aspect neplacut, macar prin gandire, ca oricum va avea ocazia sa ma streseze enorm de mult timp, mai ales ca n-o sa renunt la La Nuit de l’Homme pentru o lunga perioada.
Am purtat La Nuit de l’Homme de enorm de multe ori, la foarte multe ocazii la care simteam nevoia de a fi insotit de un astfel de parfum. Ciudat a fost faptul ca de fiecare data cand l-am folosit, deschiderea a fost diferita pe pielea mea. Uneori s-a manifestat ca fiind usor intepator, uneori era usor si lemnos, foarte calmant. Destul de rar mi se intampla sa simt o aroma de cardamom, niciodata prea intensa si tipatoare, mereu era foarte subtila, ca si cand s-ar fi ascuns in spatele unor note mai puternice dar facand diferenta.
Pentru a rezuma intreaga compozitie: o deschidere la intamplare, te poti astepta la orice din partea lui, o urma discreta de lavanda ce dispare treptat, odata cu aparitia unui miros de chihlimbar, ceva dulce de care inca nu mi-am dat seama ce ar putea fi. De asemenea, sunt prezente si cateva alte condimente vagi, neclare, nu s-ar simti prea mult prezenta lor insa e clar ca pe langa notele de top se mai gasesc si unele secundare mai putin vizibile. Desi este mentionata si prezenta chimion-ului, inca nu am reusit sa o deslusesc.
Dupa o anumita perioada, acesta merge strict pe linia aromelor dulci, devenind ceva foarte simplu dar placut. Mie unul imi place, in ciuda faptului ca aceasta latura nu este definitorie unui parfum barbatesc, acesta mi se pare unul mistic, sentimental, are ceva special in el, asta e clar.
Dupa ce am citit cateva comentarii de pe alte site-uri(si forumul Basenotes care este in acest moment al 2-lea cel mai bun loc de evaluare al parfumurilor), am fost sa testez unul chiar azi.
Are un miros destul ce ciudat. In primul rand, este foarte feminin. Sunt destul de uimit ca este atat de comercializat, asta pentru un parfum specific sexului masculin. Este putin intepator si prea acoperitor, te invaluie prea mult in miros. In opinia mea, ce este incomod in acest parfum este nota care-i ofera acea dulceata. Este aproape de limita in care devine insuportabil. Si, asa cum este cazul parfumurilor in care se folosesc mai multe arome de acelasi tip, devine foarte puternic si coplesitor. La cateva ore dupa ce l-am folosit, mi-a venit o stare de greata, asa ca nu am mai rezistat si am facut un dus ca sa elimin mirosul.
Nu pot sa inteleg de ce unele persoane spun ca este un parfum slab, cand eu inca-l simt pe incheieturile mainilor. Probabil sunt persoane cu simtul olfactiv slabit. Dupa aceasta perioada in care am zis ca nu-mi place parfumul, am zis sa-i mai dau o sansa pentru ca nu voiam sa fie o risipa de bani. Nu stiu cum, dar l-am folosit si nu mi-a mai fost asa de incomod, cu timpul chiar a inceput sa imi placa pentru ca, desi pe mine nu ma atragea prea mult, oamenilor din jurul meu le placea.
Am primit acest parfum ca si cadou atunci cand am fost intr-un mall de outlet-uri in vacanta. Mi-am pus in gand sa nu ma mai orientez catre parfumuri ce apartin brandurilor mari deoarece mi s-a intamplat foarte des sa fie fake-uri.. asta pentru ca nu am avut timp sa merg in magazinele lor oficiale si am ales sa le cumpar din unele care nu creditau prea multa siguranta. Dar magazinul(nu chioscul) parea destul de legal, ca si ambalajul si sticla, totul parea in regula.
Si uite asa am ales sa-mi cumpar o sticla de 100ml, un gel de dus si un aftershave cu vreo 130 lei. La banii astia pare destul de credibil, nu?(ironie)
Dupa ceva timp, am dat si eu de un site care te ajuta sa verifici daca parfumurile sunt autentice. Din review-urile gasite pe acolo, mi-am dat seama ca era o reformulare a acestuia. Am incercat si La Nuit la un magazin Sephora, performanta a fost excelenta. Cel pe care l-am cumparat eu zici ca era taiat in doua, cu siguranta era amestecat cu ceva.
Ma rog, asta-i industria parfumurilor pe care o cunoastem toti. Mirosul este destul de convingator pe cat mi-am datorit, dar lipsa de calitate se cunoaste cu desavarsire, dupa banii dati. Ma bucur doar ca am platit un pret mai mic si nu pe tot.
Acest parfum este definit drept o esenta nocturna, pana la urma urmei numele frantuzesc fiind sugestiv pentru termenul „noapte”. Modalitatea in care mi-a fost prezentat acest parfum m-a adus mai aproape de ceea ce cautam la momentul respectiv, fiind supranumit un elixir afrodisiac, ideal pentru o noapte romantica. Daca doriti sa cumparati un parfum care miroase bine, persista pe parcursul unei nopti intregi, insa reuseste sa isi pastreze puterea intre limite rezonabile pentru a nu deveni coplesitor, atunci La Nuit este exact ceea ce cautati. Daca alegeti sa mizati pe o aroma prea puternica, in momentul respectiv persoanele din jurul dumneavoastra s-ar putea declara putin deranjate de o intensitate sufocanta.
Asteptarile mele au fost indeplinite in mara masura, tocmai pentru ca parfumul La Nuit valorifica un caracter inovativ. Fara sa duca lipsa de intensitate si persistenta, aroma casei YSL nu prezinta o proiectie proeminenta, acesta fiind unul dintre aspectele pentru care isi pierd din popualritate esentele calitative. Fratele sau geaman, „Pour Homme”, ii seamana din acest punct de vedere, ba chiar as putea spune ca este nevoie sa ajungi destul de aproape de persoana respectiva pentru a putea simti aroma parfumului. Nu este nimic de adaugat din acest punct de vedere. Tocmai, eu nu il consider un dezavntaj, ba chiar sunt impresionat de aceasta alternativa. De multe ori trec pe strada pe langa anumite persoane si pot sa spun ca simt o alura greoaie, un parfum de o intensitate insuportabila. Probabil ca mirosul in sine nu este neplacut, dar exista o problema in legatura cu modul in care acesta este pulverizat.
Contextul in care se remarca parfumul La Nuit este deosebit. Fix acea ipostaza in care ajungi la o distanta minima de o anumita persoana si ajungi sa simti aroma care ii invaluie zona gatului. In acest caz, replica imediat urmatoare este ” Wow, cat de bine miroase parfumul tau!”. Este un compliment mult mai placut, mai ales daca ne gandim la o comparatie intre momentul in care simtim pe strada un parfum greu,d ar care miroase bine si ipostaza prezentata anterior, cand descoperim spontan un miros interesant, dar vag si misterios. YSL pare sa atraga foarte mult prin aceasta abordare, ultimele esente lansate pe piata promovand un miros retinut, insa captivant.
Parfumul La Nuit de l’homme este foarte popular in randul publicului masculin ( imi cer scuze persoanelor care inca il considera o aroma secreta, individualista), deci din incipit scad sansele unei investitii imediate. Sunt complet de acord cu aceasta tehnica de selectionare a parfumului. In mod normal, fiecare om isi doreste un miros aparte, care sa fie identificat de cei din jur, insa nu prin analogie cu un procent de peste 50% . Nu este nici un parfum deosebit de intens, iar aici ma raportez la acele arome care te coplesesc de la prima pulverizare, acesta fiind un al doilea motiv pentru care ar putea fi respins de publicul masculin. Inca un minus aparent este lipsa unei compozitii deosebit de complexe, mai ales ca vorbim despre o inlantuire de maxim cinci ingrediente.
Per total ramane un parfum pe care trebuie sa il incercati, chiar daca tester-ul din Sephora ramane pare prima metoda prin intermediul careia va puteti apropia de sublima delicatete a acestei arome. Eu sunt o persoana care apreciaza mai degraba mirosurile lemnoase, profunde, suculente, motiv pentru care nu as cumpara inca o data La Nuit de l’Homme. Chiar daca nu functioneaza pentru mine exista foarte multi barbati care s-au declarat de-a lungul timpului adepti impatimiti ai produselor de ingrijire corporala marca YSL.
Prima mea experienta cu parfumul La Nuit De L’Homme a fost destul de ciudata, avand in vedere faptul ca a avut loc intr-o zi cand eram la frizerie. Atunci a fost momentul in care dependenta mea a inceput…Frizerul care imi termina tunsoarea avea o sticluta de parfum care statea pe masuta lui de lucru si la sfarsitul procedurii s-a gandit sa imi pulverizeze generos pe par. Am fost foarte impresionat de respectivul parfum in acel moment, iar la putin timp dupa am cumparat o sticla pentru mine pentru ca mi-a placut foarte mult. Pana in momentul respectiv nu avusesem vreo experienta cu parfumul original l’Homme, dar ulterior am identificat asemanarile dintre acestea doua si modul in care a luat nastere La Nuit.
La Nuit de l’Homme are multe gene din ADN-ul parfumului l’Homme, insa aici avem lavanda in locul ghimbirului si o centrare exclusiva asupra notelor orientale, condimentate, oarecum lemnoase. La Nuit se deschide intr-un mod picant si dulce, fiind simultan racoritor. Acesta este aspectul care il diferentiaza de celelalte arome condimentate. Dupa cum am spus, La Nuit preia ADN-ul parfumului L’Homme, insa il adanceste si il face mult mai misterios. Cardamonul , lavanda si coumarina sunt principalele arome pe baza carora as putea sa identific la orice ora parfumul semnat de YSL, printre celelalte versiuni care ii seamana intr-o anumita masura.
Anumite surse dicteaza pe lista ingredientelor chimionul, altele aduc in prim plan aroma chimenului, insa pana la urma se pare ca el detine in compozitia sa cumarina. Nu o sa neg faptul ca in timpul evolutiei sale sesizez o urma de chimen, insa baza dulce a compozitiei este dictata fara dar si poate de cumarina, de aici provenind toate valentele mieroase pe care le simt majoritatea persoanelor. Parfumul Yves Saint Laurent La Nuit de l’Homme este destul de dulce, insa aceasta nota dulceaga este realizata intr-o anumita maniera astfel incat mirosul final sa nu fie nici pe departe considerat imatur sau ieftin. La Nuit este o esenta sexy care poate fi purtata in egala masura de catre orice categorie de varsta, fie ca ne raportam la persoanele tinere sau la cele mai mature.
Am observat faptul ca a devenit foarte popular in ultimul timp, ba chiar a ajuns sa estompeze versiunea originala, care este si asa un parfum extraordinar. M-am gandit la un moment dat sa renunt la versiunea apa de toaleta si sa o incerc pe cea de parfum, insa m-am intrebat daca nu cumva o sa imi vina dificil sa o port in orice context. S-a intamplat un lucru foarte ciudat acum ceva timp. Am mers la magazin pentru a cumpara din nou parfumul La Nuit si am avut un mic soc. Era pozitionat langa parfumul Dolce & Gabbana By Man, o alta esenta care de-a lungul timpului m-a impresionat si pe care m-am decis sa o miros din nou. Fiind doua arome asezate relativ aproape una de cealalta pe raft, nu am putut sa nu observ aspectele comune dintre ele, mai ales ca ambele au un loc special in sufletul meu.
Ele contin note foarte diferite, exceptand lavanda care persista cu ambitie pe lista lor de ingrediente. La Nuit este o idee mai intunecat decat By Man, insa chiar si asa au foarte multe lucruri in comun. Ambele arome isi deschid inima prin intermediul condimentelor si aromelor lemnoase, care se impletesc uimitor cu mirosul pregnant al lavandei. By Man exploateaza note de piper, nucisara, lemn de santal, piele si chihlimbar, toate aflandu-se in jurul unui acord principal de lavanda, in timp ce parfumul La Nuit utilizeaza cardamon, cedru, vetiver si cumarina. Deci, vorbim despre note diferite care reusesc sa realizeze un vibe similar.