Cele mai elegante parfumuri Christian Dior

Dior Homme Eau de Toilette (2020)

Dior Miss Dior Rose N’Roses

Christian Dior Joy Intense

Christian Dior Sauvage Parfum

Christian Dior Jules

Christian Dior Homme Intense

Christian Dior Dune Pour Homme

Christian Dior Joy

Christian Dior Miss Dior Originale

Christian Dior J’Adore Lumiere

Christian Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle

Christian Dior Poison Girl Unexpected

Christian Dior Homme Sport

Christian Dior Higher

Christian Dior J’Adore L’Or

Christian Dior J’Adore in Joy

Christian Dior Addict 2

Miss Dior Absolutely Blooming

Christian Dior Diorissimo

Christian Dior Eau Sauvage

Dior Homme Eau de Toilette (2020)

Christian Dior Sauvage Parfum

Christian Dior Jules

Christian Dior Homme Intense

Christian Dior Dune Pour Homme

Christian Dior Homme Sport

Christian Dior Eau Sauvage

Christian Dior Sauvage

Christian Dior Homme

Christian Dior Fahrenheit

Dior Miss Dior Rose N’Roses

Christian Dior Joy Intense

Christian Dior J’Adore Lumiere

Christian Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle

Christian Dior Poison Girl Unexpected

Christian Dior J’Adore L’Or

Christian Dior J’Adore in Joy

Christian Dior Addict 2

Miss Dior Absolutely Blooming

Christian Dior Diorissimo

Christian Dior Miss Dior Blooming Bouquet

Christian Dior Pure Poison

Christian Dior Dune

Christian Dior Poison Girl

Christian Dior Miss Dior Cherie

Christian Dior Hypnotic Poison

Christian Dior J’Adore

Christian Dior Addict

Dior Poison

Christian Dior Miss Dior
Parfumurile Christian Dior - lux, rafinament si longevitate
Succesul brandului Dior nu ar fi fost nici pe departe acelasi daca ramura destinata parfumurilor nu ar fi ajuns in lumina reflectoarelor, acelasi lucru aplicandu-se si in cazul in care esenta „Miss Dior” nu ar fi atins rafturile luxuriante ale marilor parfumerii ale vremii. Anul 1947 a fost acela in care Miss Dior a iesit din umbra creatorului sau, ea fiind pentru prima data lansata intr-o sticluta de forma unei amfore, pentru ca mai apoi sa ajunga in lumina reflectoarelor purtand un clasic ambalaj de „tweed”. A fost, este si va ramane unul dintre cele mai longevive parfumuri Dior lansate vreodata.
Cu influenta sa directa, dar si cu ajutorul parfumierului Paul Vacher, esenta Miss Dior a reusit sa impresioneze figurile importante ale vremii, mai ales ca cele doua nume mentionate s-au ghidat dupa urmatoarea fraza in momentul in care au construit paleta de ingrediente a acestui parfum Dior „Creeaza un parfum care este precum dragostea”. Drept rezultat, Miss Dior infatiseaza un buchet delicat de iasomie egipteana, patchouli si tuberoza. Avand drept fundamente aromatice aceste trei accente, nu-i de mirare faptul ca lansarea sa pe piata a fost un real succes. Se simtea modern, dar in acelasi timp bogat in romantism si feminitate – cele doua trasaturi dupa care tanjeau reprezentanele sexului frumos la acea vreme.
Versiunea luxurianta a acestui parfum Dior era disponibila intr-un flacon de cristal ce lua forma unei amfore grecesti, in timp ce versiunea accesibila ca pret era ilustrativa pentru motivul „tweed-ului” tot mai adesea folosit de casa Dior pentru colectiile sale vestimentare de zi. Drept sursa de inspiratie pentru numele acestui parfum clasic putem aminti sintagma rostita de Mitzah Bricard in momentul in care sora lui Christian, Catherine, a pasit in boutique-ul lor parisian ” Look, there is Miss Dior”. Si „Miss Dior” s-a nascut. Mai mult de un litru de parfum era raspandit in interiorul boutique-ului in fiecare zi , iar din aceasta cauza mirosul a inceput sa fie tot mai instantaneu asociat cu brandul Dior.
Doar doi ani mai tarziu a ajuns in prim plan parfumul Diorama, unul dintre cele mai puternice parfumuri Dior care s-au lansat de-a lungul timpului. O esenta considerata de anumite figuri cosmopolite drept una „greoaie”, insa deosebit de pasionala si senzuala. Ea reprezinta cumulul efortului parfumierului Edmond Roudnistka, acesta combinand cu maiestrie nuante acute de bergamota, piersica, iasomie, tuberoza si gardenie, intregul pastel floral fiind acompaniat de nuantele spicy de lemn de santal, cedar, cuisoare si nucsoara. Pana la mijlocul anilor 1950 Christian Dior vanduse peste 500000 de sticle „Miss Dior” si „Diorama” anual, in peste 87 de tari. Aceste parfumuri Dior urmau insa sa fie depasite de emblematicul „Diorissimo” – 1956, acesta din urma fiind la vremea respectiva cel mai scump parfum Dior exportat.
In anul 1966 casa Dior lansa primul parfum Dior pentru barbati, acesta purtand denumirea misterioasa de „Eau Sauvage”. In aceeasi nota cu parfumul Diorama, acesta purta semnatura olfactiva a parfumierului Edmond Roudnistcka. Nu la mult timp, Eau Sauvage a devenit unul dintre cele mai ravnite parfumuri Dior, dar si un clasic pentru barbatii care doreau sa iasa de sub pecetea anonimatului. Urmatoarea creatie pe care a finisat-o Edmond pentru casa Dior a fost „Diorella”, in anul 1972, esenta despre care a afirmat urmatorul lucru ” Diorella este parfumul de care sunt cel mai mandru”.
In viitorul imediat apropiat, printre lansarile de parfumuri Dior s-au numarat „Dior Dior”, „Dioressence”, „Jules” si „Eau Sauvage Extreme”. Dintre creatiile emblematice care au ajuns pe piata de profil si au cunoscut rapid o ascensiune spectaculoasa s-au individualizat „Poison” – parfumul abundent in chihlimbar, accente florale si nuante condimentate, controversatul parfum masculin „Fahrenheit”, parfumul „Dune” – creat de Jean – Loius Sieuzac, „Dolce Vita” – esenta realizata in cele mai mici detalii de parfumierii Maurice Roger si Pierre Bourdon, precum si parfumul „J’adore” – unul dintre cele mai ravnite parfumuri Dior ale prezentului, acesta din urma aducand nu mai putin de 130 de milioane de euro companiei mama in anul lansarii sale.