Parfum Lancome

Parfumuri Lancome - apogeul romantismului si atmosfera pariziana

Brandul Lancome, sprjinul olfactiv al femeii moderne

armand petitjeanTrandafir, trandafir, trandafir. Atat de turbionara este aceasta aroma in selectia de parfumuri Lancome. Situate in centrul compozitiei, petalele de trandafir sunt insolubile, linistite, persistente.  Numele brandului pare a fi o interpretare moderna a Castelului Lancosme, un castel romantic, cu o arhitectura bogata in turnulete si turnuri, care pare desprins din basme. Inconjurat de un sant cu apa in Touraine, castelul a reprezentat sursa de inspiratie a lui Armand Petitjean, geniul care a fondat brandul Lancome in anul 1935. Iar pentru ca in primele randuri aminteam bogata semnificatie a trandafirului, devine imposibil sa nu observati faptul ca simbolul este chiar o astfel de floare, o floare care l-a vrajit iremediabil pe Petitjean.

Prima esenta care a vazut lumina zilei a fost „Conquete”, in traducere „cucerire”. O aroma care a captat imediat atentia romanticelor personalitati parisiene, dar care a si deschis drumul altor parfumuri Lancome . „Cuir”, „Bocage”, „Tendre Nuits” sau „Tropiques” sunt doar cateva dintre creatiile care au urmat cel dintai parfum Lancome. In mod cert, Petitjean a fost un barbat fermecat de parfumuri, dovezile incontestabile fiind descrierile pe care el le oferea esentelor; „Tropiques este ca mierea”, „Croquete este un parfum concentrat, abundent in trandafiri, care aduce la suprafata un cifru special creat pentru femeile care vor sa fie observate in momentul in care patrund in sala de teatru ori intr-un restaurant” „Kypre ar trebui sa fie tratat ca un burgundy – lasat in sticla pentru o perioada indelungata de timp, astfel incat sa creasca in varsta si intensitate, ca vinul”.

Cu patru ani inainte de lansarea parfumului „Magie” (1950) brandul si-a facut pentru prima data aparitia in UK, aceasta extindere fiind un prolog pentru capodopera care avea sa iasa la suprafata – „Magie” – amestecul aldehidic floral, cu accente incifrate de stejar.  Nu a trecut mult timp pana cand toate femeile distinse ale orasului au pus mana pe una dintre sticlutele sculptate in sticla de cristal. De la avantul pe care l-a cunoscut celebra compozitie „Magie” in a sa sticla configurata de Lalique, brandul Lancome a ajuns la nu mai putin de 520 de angajati, compania – mama fiind in continuare regasita in acelasi loc: Chevilly Larue, sudul Parisului.

Portofoliul de parfumuri Lancome a continuat sa creasca, aceasta evolutie reprezentand fundalul perfect pentru lansarea indragitului „Tresor” – creat emblematica Sophia Grojsman, considerata pana in ziua de astazi un „Piccaso al parfumurilor”. Motivul? Pentru prima data in istorie, Sophia a reusit sa schimbe structura predefinita a unui parfum Lancome, oferind purtatorilor oportunitatea de a simti notele de baza inca de la inceput. Deci, trandafirul abisal al parfumului Tresor poate fi simtit de la prima pulverizare, alaturi de o simfonie polivalenta compusa din piersici, iris, liliac, vanilie si lemn de santal.

Citatul care descria cel mai bine conceptia pe care o avea Sophia asupra parfumului sau era urmatoarea: „Trandafirul este floarea iubirii. Este prima floare pe care un barbat o ofera unei femei. Petalele trandafirului au miros luxuriant, bogat, apropiat… ” . Tresor, spunea ea, este o esenta care striga prin toti porii sai „Imbratiseaza-ma”, o data intr-o maniera abundenta in sex – appeal, iar o data emanand senzualitate. Mai mult decat atat, ea considera ca „o esenta senzuala poate sa fie sexy, insa o esenta sexy nu este neaparat senzuala”. Ambasadoarele ravisante care au reprezentat de-a lungul anilor imaginile parfumului Tresor au fost Isabella Rossellini, iar in prezent Kate Winslet.

Vremurile au trecut, iar acum ne bucuram de fiecare data de „Miracle”. Si, incepand cu anul 2013, suntem partasi la o esenta intriganta pentru casa Lancome, respectiv „L’Autre Oud” – un parfum picant, inspirat dintr-o calatorie la portile Arabiei, dezvoltat de parfumierul Christophe Raynaud. Cel mai recent parfum Lancome care continua traditia romantica a brandului  este „Tresor Eau de Parfum Lumineuse” – o capodopera care surprinde prospetimea noua si dulce a unui trandafir picant, luminat de accentele de pralina si violete.

Si, desigur, „La vie est belle”, care are drept imagine o celebra actrita de la Hollywood, respectiv Julia Roberts. Calduroasa si moale, cu accente gurmande, esenta a fost completata de compozitia „La vie est belle L’eau de Toilette”. Cea din urma a luat nastere din orgoliul cumulat al celor doi mari parfumieri ai prezentului, respectiv Dominique Ropion si Anne Flipo. Prin intermediul acestei versiuni ele au reinterpretat ipostaza clasica a apei de parfum. Irisul palid imbratiseaza duios  infuzia de magnolie, patchouli si flori albe, in primul parfum „magnolie gurmanda” creat vreodata.

Infoparfum - Informatii, pareri si recomandari din lumea parfumurilor
Register New Account
Reset Password